Adwords Management

Wil je jouw Adwords-campagnes uitbesteden? Dan zit je goed bij deze Freelance Adwords specialist. Al zeven jaar lang werk ik met Adwords. Ik hanteer een succesgerichte aanpak. We bepalen samen wat de SEA campagnes moeten opleveren en wat ze mogen kosten. En daar streven we dan ook naar.

De setup

Allereerst beginnen we met het opstellen van de doelen. Heb je al een campagne lopen? Dat is mooi, daar kunnen we veel data uit halen. Daarna start ik met de inrichting van de campagnes. Deze bestaan weer uit advertentiegroepen, waar ik een voorstel voor doe.

Het voordeel van het inhuren van mij in plaats van een puur Adwords-specialist, is dat ik ook meedenk over wat de bezoeker via Adwords op je site doet. Converteert hij? Waarom dan? Wordt hij geen klant? Dan gaan we ook op de site sturen op verbeterpunten. Want hoe beter je site werkt, hoe meer bezoekers klant worden en hoe goedkoper  adverteren met Adwords wordt.

Rapportage en bijsturen

Continu blijf ik de campagnes bijsturen. Nieuwe advertenties worden getest, nieuwe keywords toegevoegd en als mensen binnenkomen op irrelevante termen, sluiten we deze woorden uit voor de campagnes. Ook zorg ik dat we aan de slag gaan met retargeting. Bezoekers die je site hebben bezocht zijn namelijk veel makkelijker te converteren omdat ze je al kennen.

De resultaten houden we bij op een manier die voor jou werkt. Meestal is dit een online beveiligd document waar ik de gegevens maandelijks in bijwerk. Hierin zetten we de kosten, opbrengsten en alle gegevens die voor jou interessant zijn.

Kosten voor Adwords uitbesteden

Allereerst: geloof niet in een partij met vaste kosten voor Adwords management. De kosten zijn namelijk afhankelijk van de grootte van de campagne, maar ook de budgetten die ermee gemoeid zijn. Een bureau dat een laag bedrag rekent voor management zal ook weinig tijd aan de campagne besteden. En dit kost je weer meer Adwords-budget óf er blijven kansen liggen.

De kosten voor het management van campagnes zijn afhankelijk van de doelen, het budget, de grootte van de campagne en de specifieke wensen die je hebt. Wel reken ik met hoe we de campagnes inclusief managementkosten winstgevend krijgen. Een Adwords-specialist denkt hier namelijk ook over mee.