“Wij hoeven niet te adverteren op onze bedrijfsnaam. Mensen vinden ons wel via de organische resultaten.”.

Die heb ik vaak gehoord. En begrijp me niet verkeerd, het klopt ook. Er is echter een maar. Ik zeg niet dat je per se moet adverteren op je bedrijfsnaam. Overweeg in ieder geval alle argumenten om het wél te doen.

Adverteren op eigen naam is goedkoop

Als je merknaam niet een algemene term is, zal adverteren praktisch geen zak kosten. Natuurlijk is dat geen reden op zich. Maar je zult waarschijnlijk nooit veel geld kwijt aan deze campagne.

It’s good for your overall quality score

Ondanks dat Google niet publiekelijk zegt een kwaliteitsscore op accountniveau te hebben, lijkt dit wel zo te zijn, volgens de lui van Wordstream.

Elk keyword in je campagnes heeft een kwaliteitsscore. Hoe hoger de kwaliteitsscore, des te minder je betaalt per klik. Een deel van de kwaliteitsscore van een keyword wordt bepaald door de historische kwaliteitsscore van je account (disclaimer: niet officieel bevestigd door Google).

Een campagne op eigen merknaam zal low-cost zijn met een hoge CTR en hoge relevantie.

Je stuurt verkeer naar de juiste pagina

Een argument om niet op je merknaam te adverteren, is omdat men je wel vindt via de orgnanische resultaten. Dit is waar, maar met Adwords heb je de mogelijkheid om zoekers naar een andere pagina te sturen dan de pagina in de zoekresultaten.

Dus als iemand op je merk zoekt, heb je de mogelijkheid om deze persoon naar een actiepagina te sturen, of een introductiepagina voor een nieuw product. Ook heb je de mogelijkheid om met advertentieextensies alternatieve pagina’s te promoten.

Briljante remarketingmogelijkheden

Remarketing is erg sterk in combinatie met een campagne op je merknaam. Is iemand afgehaakt in de checkout en hij zoekt opnieuw op je merk? Toon een actiepagina of een advertentie met een kortingscode. Genereer je leads op je site? Sluit eventueel geconverteerde zoekers uit. En stuur niet geconverteerde zoekers naar een speciale landingspagina.

Sta boven eventuele concurrenten die op je merk adverteren

In Adwords mag iedereen op je merknaam bieden. Of op jouw producten. Het is natuurlijk killing als iemand op jouw naam zoekt en als eerste een concurrent ziet in Google.

Dit is wellicht het sterkste argument om op je eigen merknaam te bieden.